BURSA / OSMANGAZİ - Bursa Kız Lisesi

BURSA KIZ LİSESİ TANITIM VİDEOSU YENİLENDİ.https://youtu.be/HROcv7vIlDE

May

Öğrencimiz Zeynep Sağlamlar, 09.05.2023 tarihinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Sosyal  Bilimler Lisesi'nin hazırladığı Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Sosyal Bilimler Sempozyumuna katılarak Göç ve Uyum Teması cerçevesinde Göçmenlerin Türkiye Algısı isimli bir bildiri sundu.

Ardından 10 Mayıs 2023 tarihinde Ahmet Hamdi Gökbayrak fen lisesinin organizesinde hazırlanan ve Bursa Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen liselerde bilim uygulamaları programı kapsamında sürdürülebilirlik ve ekolojik denge çalıştayına katıldı öğrencimizi tebrik ediyoruz. Ayrıca  öğrencimizi sempozyum için hazırlayan Abdullah KAZANCI öğretmenimize de teşekkür ediyoruz.

May

Bursa Kız Lisesi olarak önümüzdeki 2 yıl boyunca (2023-2025) geçerli olacak eTwinning Okul Etiketini almayı başardık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

https://www.artsteps.com/embed/63fb38e0d10322193bc56fbc/560/315 Okulumuz Öğretmenlerinden Taciser ÖZDİL ve okulumuzdan 12 öğrencinin görev aldığı “KARDEŞLİK İÇİN EL ELE” isimli eTwinning projesi Nisan ayı itibarıyla tamamlanmıştır.

“SANAL SERGİMİZ”

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 12. sınıf DYK kursları plan ve programı kapsamında 11.sınıf öğrencilerimizi 5 erli grup ve 2 şer oturum halinde kurs planlama toplantımızı, veli ve öğrenci katılımıyla gerçekleştirdik. Ayrıca toplantıda öğrencilerimize yapılan denemelerin analizlerini içeren sonuç karnelerini de verdik. Toplantıda ayrıca TYT, AYT soru dağılımı Türkiye Geneli net ortalamaları, üniversite ve bölümlerin başarı sıralamaları hakkında bilgi verildi. Toplantıya katılan başta okul müdiremiz Seher YILDIZ, müdür yardımcımız Yahya DEMİRHAN ve Rehberlik öğretmenimiz Fatma KURNAZ olmak üzere tüm veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

ÖĞRENCİ BELGESİ NASIL ALINIR?

Öğrenci belgesi, artık e-Devlet üzerinden de kolayca alınabiliyor. Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır.

Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır.

Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.

Son olarak ekran üzerinde yer alan "Belge Oluştur" seçeneğine gidilerek pdf olarak indirilebilir.

Ara

Yerli ve yabancı ortaklarımızla birlikte gerçekleştirmeye başladığınız "Hand in Hand for Brotherhood" projesi başladı. Proje amacımız; son yıllarda dünyanın dört bir yanındaki savaşlar sonucunda birçok insan hayatını kaybetmiştir. Savaşlar sonucunda insanlar evlerini, topraklarını ve ülkelerini terk etmek zorunda kalmıştır. Birçok çocuk ve ebeveyn öldü. Dolayısıyla öğrencilerimize insanların ve çocukların bir arada barış içinde yaşayabileceğini, kardeşliğin önemli olduğunu ve bir geleceğin mutlulukla inşa edilebileceğini öğretmektir.

Projede 9 Türk, 1 Ukraynalı, 1 Azerbaycanlı ve 1 Ürdünlü öğretmenimiz görev almaktadır.

Tem

Okulumuzun KABEV projesi sonrası yeni hali. Okulumuz yenilenen yepyeni iç ve dış güzellikleriyle öğrencilerimizi bekliyor.

1- https://www.turkiye.gov.tr/ adresine girin

2- Milli Eğitim Bakanlığı

3- Öğrenci Belgesi Sorgula

4- Barkodlu Belge Oluştur denilerek öğrenci belgesi oluştur.